Pergola in curte

Nu am scris pana acum de construirea pergolei din curte. Insa, am ajuns in acest moment la stadiul de acoperire a acesteia dupa cateva luni de planuri, facute in cap, modificate de cel putin cateva ori pe zi, trecand prin mai multe solutii de contruire, ridicare, acoperire, iluminare, decorare, vopsire si ... utilizare. Evident .. dupa fiecare variaanta din cap am incercat sa-mi construiesc imaginea finala a pergolei, cum ar arata, cum s-ar comporta la diverse temperaturi, soare, ploi, vant, zapezi si mai stiu eu ce alte stihii ale naturii.

M-am decis in cele din urma la acoperirea pegolei cu ... stuf. Acelasi material pe care-l gasesti sub forma de acoperis la casele traditionale, garduri de intimitate (privacy fences) si, foarte probabil sub, alte forme.

 

Varianta aleasa de mine a fost ce a gardului de protectie, pe care sa-l folosesc ca si acoperis. Asa ca m-am pus pe cautat, ca orice om, pe net. Am cazutat pe google, pe olx, pe publi24, chiar si pe ebay. Am reusit sa gasesc mai multi producatori de garduri din stuf, in Bihor si in Tulcea. Evident, patriot fiind am ales sa comand de la Macin, din judetul Tulcea. Nu vreau sa-i fac reclama, dar ii gasiti direct aici: http://rogojinidinstuf.ro/.

De ce am ales sa comand de la ei? Pe langa pret, fiind cel mai bun obtinut, cu tot cu transport in Bucuresti, m-au costat 204 Lei, 2 role de 2m latime si 6m lungime, m-a incantat foarte mult faptul ca nu sint legate cu sarma, care in timp vor rugini si imi vor pata tulpinile de stuf, imagine care nu va fi foarte placuta ochiului cand voi sta pe terasa.Tulpini sint legate cu un material de plastic, numit nailon. Iar legaturile sint si mai dese, fiind facute cam din 10 in 10 cm.

 

Mai jos puteti vedea o galerie cu pergola si diverse etape ale constructiei.

Tagged under: pergola, rogojina, diy, stuf,