Cumintenia Pamantului? Multumesc, dar NU!

cumintenia-pamantului-brancusi

Nu pot sa nu observ agresivitatea reclamelor la TV care indeamna lumea sa doneze statului pentru ca acesta, la randul lui sa cumpere o piatra, sculptata de nimeni altul, decat Brancusi.

Indiferent de cine ar fi facuta statueta respectiva, pana acum, cat a stat intr-o colectie privata, indiferent de motiv, nu a deranjat pe nimeni si nimeni nu a vrut sa o vada. Pe mine personal nu ma deranjeaza ca o astfel de piatra, pentru ca asta si este, sa nu apartina statului. Personal, nu pot sa observ lipsa de interes pentru muzee a oamenilor din ziua de azi, inclusiv a mea, preferand sa-mi petrec timpul facand orice altceva, in afara de a merge si a plati un bilet la un muzeu. Dar … cu ocazia noptii muzeelor, cand accesul la acestea este gratuit, observ ca este „trendy” sa stai cu orele la cozi ca sa poti intra sa vizitezi, nu mare lucru, muzeele. De ce? Tocmai pentru ca este … GRATIS! In rest, nu stiu cati se mai duc la muzee doar ca sa viziteze. Eu unul, nu o fac. Si ca mine, stiu multa lume.

De ce nu dau bani pentru piatra asta? Pentru ca este o piatra. Indiferent de ce zice lumea, ca e opera de arta, blah, blah, este o piatra si nimic mai mult. Milioanele de Euro care se cer pentru piatra asta pot fi redirectionati in cu totul si cu totul alta parte, in locuri foarte bine stiute de toata lumea, gen spitale, scoli, crese, dispensare, cadre medicale, etc….

Asa ca … Brancusi NU e al meu. Dar poate fi al tau … desi, in cazul improbabil in care se strang banii, guvernul nu o sa imparta cu tine incasarile (minuscule probabil) de pe urma bileteleor vandute pentru a fi vizitata.

Nu ma intereseaza injuraturile unora si altora legat de acest post. Asta este parerea mea despre piatra respectiva, asa ca daca nu sinteti de acord cu mine, mergeti si donati bani amaratului asta de stat care-si bate joc de voi in fiecare zi. Zi de zi.