Donez apartament 2 camere. Oare?

donez_apartament

A inceput din nou sa circule pe FB un anunt plin de soc, prin care un cetatean oarecare, se plange ca el si familia lui „avem mai mult decat putem cheltui plus ca ne mutam definitiv in S.U.A.„, drept pentru care s-a decis, probabil in urma unui comitet de familie, sa doneze un apartament unui om sarac. Dar.. pentru ca are prea multe solicitari s-a decis sa organizeze o „loterie”.

loteria_donez_apartament

Desi acest mesaj a circulat si acum aproape 1 an de zile (August 2015), fiind atunci „atacat” si dat in vileag de mai multe site-uri si bloguri, se pare ca schema revine, de data aceasta, neafiliat site-ului 2parale, ci afliliat unui site strain. Drept pentru care, cu cat mai multe click-uri, cu atat mai multi bani in adaugam in buzunarul cetateanului respectiv, pana da pe afara. Nu o spun eu .. o spune sursa paginii acestui cetatean:

source_donez_apartament

 

Asadar … atentie la tepe, pentru ca asta este o mare teapa. Pe langa logica ca un om amarat, de genul celor de pe strada, nu ar avea acces in mod normal la internet ca sa vada aceasta super oferta, logica mea ma impiedica sa gandesc motivul pentru care ar fi afiliat unui site care l-ar mai plati si in plus, ca oricum, tot are destui bani incat sa doneze un apartament.

Sfatul meu este sa nu faceti greseala sa va scrieti adresa de mail acolo, si nici sa nu incercati sa participati la loteria falsa, desi, daca cel putin jumatate din cei „71.2K” care au distribuit acest anunt pe FB au pus si botul si mouse-ul pe campul de introducere a adresei de mail, cetateanul respectiv si-a creeat deja o baza e date consistenta cu adrese de mail valide, numai buna de vandut mai departe, pe alti bani.

Politia? Vedem si noi aceste inselaciuni? Stiu ca e doar o gainarile mica, dar totusi … sint mai mult decat convins de faptul ca sint foarte multi oameni care au pus „botul” si s-au inscris la aceasta tombola …. cu o inselatorie.

P.S. Daca totusi v-ati introdus deja adresa de mail acolo, asteptati-va sa primiti foarte multe mesaje de tip SPAM.